Sabtu, 12 Desember 2015

Pratondho Soko Rogo

Pratondho Soko Rogo

ūüí• Y√®n sliramu tuwo terus ompong;
Iku pertandhanè sedhèlo manèh bakalè ngerong;
Mulanè urip ojo dadi wong sombong;
Mengko kabèh amalè iso kobong.

ūüí• Y√®n sliramu tuwo terus kisut;
Iku pertandhanè sedhèlo manèh mlebu luwèng ciut;
Mulanè urip ojo Lacut;
Anggonè maksiat ojo kebacut;
Lan ojo di lanjut.

ūüí• Y√®n sliramu tuwo terus rambut√® putih;
Kuwi mertandhanè yèn sedèlo manèh bakalè mulih;
Mulanè yèn urip sing ikhlas ojo tansah pamrih;
Ngèlingono nyowo iki amung nyilih.

ūüí• Y√®n sliramu tuwo terus mripat√® rabun;
Iku mertandhani nyowo wis cedhak ubun-ubun;
Mulanè ènggal nyuwun ampun;
Supoyo tembè yèn wis mati ora getun.

ūüí• Y√®n Sliramu tuwo terus wungkuk;
Kuwi mertandhanè yèn urip kari sèsuk;
Mulanè ènggal di akèhi anggonè rukuk;
Karo peraturan agama kudu tundhuk.

ūüí• Y√®n sliramu tuwo terus weteng√® njemblung alias gendut;
Dudu kok mergo isinè welut;
Ayo podho nyuwun pangapuro sedoyo laku sing luput;
Bèn ikhlas yèn sak wayah-wayah nyowo iki di pundhut.

ūüí• Y√®n sliramu tuwo untun√® ak√®h sing ucul;
Kuwi mertandhani nyawa sedhèlo manèh bakal mumbul;
Mulanè njaluk pangapuro sakdurungè dipikul;
Ora iso ngibadah yèn awak wis dipendhem nggawè pacul.

Mugi hing titi wancinipun KaparingoNo margi hingkanga gangsar sa√© pinanggih hing husnul khotimah ūüôŹ

Tidak ada komentar:

Posting Komentar